2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Fakülte Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Tercih Başvuruları (İkinci Yerleştirme)

Başvuru Tarihleri: 01-04 Eylül 2021 (17.30'a kadar)

Sonuçların İlanı: 06 Eylül 2021 (17.30'da açıklanacaktır.)

Kayıt Tarihleri: 07-10 Eylül 2021 (Spor Bilimleri Fakültesi Hariç)

Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavı Tarihi: 10 Eylül 2021 (Adaylar 7 Eylül tarihinde spor bilimlerine fakültesine ulaşmalı ve sınav hakkında bilgi almalıdır.)

• 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Fakülte Programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci Tercih Başvuruları başlamıştır.
  • Adaylar fakülte kontenjanlarına yalnızca ALKÜ-YÖS, Diğer YÖS Sınavları, Abitur, GCE-AL Sınav Puanı, ACT Puanı ile başvuru yapabilecektir.
  • Adaylar Meslek Yüksekokul ve Spor bilimleri Fakültesi kontenjanlarına ALKÜ-YÖS, Diğer YÖS Sınavları, Abitur, GCE-AL Sınav Puanı, ACT Puanı ve diploma puanı ile başvuru yapabileceklerdir.
  • Gerekli sınav güvenliği sağlanmadan kamerasız ve ortam dinlemesiz şekilde yapılan üniversitelerin online YÖS Sınav sonuçları ve ölçme-değerlendirme süreci orantısız olan üniversitelerin tüm YÖS Sınav sonuçları kabul edilmeyecektir.
  • Abitur, GCE-AL Sınav Puanı, ACT Puanı ile başvuran adaylar puanlarını 100'lük sisteme çevirerek sisteme yüklemelidirler. YÖK'ün çeviri tablosuna ulaşmak için tıklayınız
  • Adaylar hem dört yıllık fakülte tercihi hem de iki yıllık meslek yüksekokul tercihini aynı dönemde yapabilirler.
  • İkinci yerleştirmelerde uyruk kotası uygulanmayacaktır.
  • Boş kontenjanlara ve programlara ulaşmak için tıklayınız
  • Başvurmak için tıklayınız

• YUÖKK