ALKÜ Yabancı Uyruklu Başvuru- Kayıt Takvimi (Güncellendi)

ALKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Başvuru ve Kayıt Takvimine ulaşmak için tıklayınız..

NOT: Takvimle ilgili 24 Ağustos 2022 tarihinde yapılan duyuruda hata bulunması sebebiyle ilgili takvim güncellenmiştir. Lütfen tarihlere dikkat ediniz.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olarak Yabancı Uyruklu Öğrenci yerleştirmelerinde yeni bir döneme giriyoruz.

Üniversitemize yerleşen bazı adayların keyfi olarak kayıt yaptırmaması sebebiyle, üniversitemizi kazanmak için ciddiyetle süreci takip eden diğer adayların mağdur olduğu süreçleri gözlemledik.

Bu kapsamda sorunu çözmek için yeni bir takvim oluşturduk.

3. Yerleştirmelerimizle başlayacak olan bu yerleştirme sisteminde, adaylar başvurularını her zamanki gibi yos.alanya.edu.tr adresinden online olarak yapacaklar.

Ancak, başvurusunu onaylatmak ve aynı gün açıklanan sonuçların ardından kazandığı bölüme kayıt olmak için adayın üniversiteye gelmesi ve bu süreçleri yürütmesi zorunlu olacak.

Bir örnekle adım adım açıklamak gerekirse;

1) Aday 29 Ağustos- 6 Eylül tarihleri arasında yos.alanya.edu.tr adresinden tercih başvurusunu yapıp yerleşmek istediği maksimum 3 programı sistemde tercih eder.

2) Aday kayıt için gerekli bütün belgeleriyle 7 Eylül tarihinde ALKÜ Kestel yerleşkesine gelir ve uluslararası İlişkiler ofisi yetkililerine giderek başvurusunu saat 12.30’a kadar onaylatır.

3) Ofis, başvuruları onaylar ve saat 13.30 da kazananlar listesini ilan eder.

4) Kazanan aday belgelerini kazandığı bölüme götürerek kaydını gerçekleştirir.

5) Akseki, Gazipaşa ve Konaklı’daki akademik birimleri kazanan adaylar da kayıtlarını kampüs içinde yaptırır.

Daha etkili olacağını düşündüğümüz bu sistem için siz yurtdışından gelemezseniz bile vekaletname ile başvuru onay ve kayıt sürecini gerçekleştirebilirsiniz.

Başarılar dileriz !

• 26 Ağustos, 2022