Lisans ve Ön Lisans Programlarına Dördüncü Yerleştirme Sonuçları Açıklanmıştır !

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız

• Kayıtlar 8 Kasım-12 Kasım tarihlerinde mesai saatleri arasında kazanmış olduğunuz bölümün öğrenci işleri tarafından yapılacaktır. Kayıt işlemi için gelirken lütfen kabul mektubunuzun çıktısını yanınıza alınız ayrıca belgelerinizin eksiksiz olmasına ve çevirilerinin tam olmasına dikkat ediniz.
  • Kayıt tarihlerinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır!
  • Adayların kayıt için Covid-19 salgını, savaş, olağanüstü hal vb. mücbir sebeple gelemeyecek olmaları durumunda kayıt tarihinin bitiminden önce bölümlerine ulaşmaları gerekmektedir.
  • Kazandığınız bölümün iletişim numarasına veya e-posta adresine buradan ulaşınız.
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından belirlenen; Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı lise düzeyindeki yurtdışı eğitim kurumlarından, Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen uluslararası imam hatip öğrenci programları kapsamında eğitim veren uluslararası imam hatip liselerinden ve azınlık liseleri ile Müslüman dini idarelere bağlı İmam Hatip Lisesi statüsündeki eğitim kurumlarında mezun olan ve yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran aday öğrenciler haricinde her aday harç ücretine tabidir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Lise diploması orijinali veya geçici mezuniyet belgesi (Apostilli/onaylı)
  2. Lise diploması veya geçici mezuniyeti belgesi onaylı Türkçe çevirisi.
  3. Transkript Türkçe çevirisi (Apostilli/onaylı)
  4. Milli Eğitim Müdürlüğü / Türk Dış Temsilcilikleri onaylı denklik belgesi
  5. Pasaport Fotokopisi (Giriş-Çıkış Sayfaları Dahil), Geçici Koruma Belgesi Fotokopisi, Mavi Kart Fotokopisi, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
  6. Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen çift Uyruklulardan vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  7. Yurtdışında bulunan ve mücbir sebep nedeniyle ülkeye gelemeyen aday Vekâlet ile kayıt sürecini gerçekleştirebilir veya adayın belgelerinin çevrimiçi kopyası alınarak eksik belgeli kaydı yapılıp adaya  süre verilebilir.
  8. Dikkat ! Türk uyruklular için özel belgeler;
    1. Mavi kartlı ise, Mavi kartını ibraz etmeli ve nüfus kayıt örneğini vermeli. VEYA
    2. Mavi kartlı değilse, Nüfus cüzdan fotokopisini ve Emniyetten alınmış yurtdışı giriş-çıkış kaydını ibraz etmeli. (Bu aday lisesinin tamamını yurtdışında okumuş olan adaydır. Diploması ile yurtdışı giriş- çıkış bilgileri eşleşmiyorsa kaydı yapılmaz.)

Dikkat: TÖMER'e gitmeyecek olan adaylar önce kazandıkları bölümün öğrenci işlerine giderek kayıt olmalı, ardından öğrenci işlerinden kendi öğrenci numaralarını öğrenmeli, sonra öğrenci numaralarıyla HALKBANK Bankamatiklerinden harç ücretlerini ödemeli ve en son ders kayıtlarını yapmalıdır.

Not: Adayların başvurularında sahtecilik yaptıkları, kayıt için sahte veya tahrif edilmiş belge kullandıklarının belirlenmesi durumunda kayıt işlemleri iptal edilir ve gerekli yasal işlem yapılır.

Not: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, göç idaresinden alacakları ikametgâh belgesinin aslını kayıt olduğu dönem içerisinde ilgili birimin öğrenci işlerine ibraz etmek zorundadır.

Not: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, ilk kayıt tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazılı talepte bulunmaları halinde prim tutarlarını kendileri ödemek koşuluyla genel sağlık sigortalı olabilirler.

Harç ücretlerine ulaşmak için tıklayınız

Bölümlerin adreslerine ve iletişimlerine ulaşmak için tıklatınız

Daha fazla bilgi için lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz: https://internationalstudent.alanya.edu.tr/

Bize ulaşmak için: alkuyos@alanya.edu.tr