2023-2024 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Süreçleri İç Paydaşlar İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Süreçleri İç Paydaşlar İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
  • anasayfa
  • 05 Nisan, 2024
2023-2024 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Süreçleri İç Paydaşlar İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

ALKÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü'ne bağlı Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından 4 Nisan 2024 tarihinde "Uluslararası Öğrenci Süreçleri İç ve Dış Paydaşlar İstişare Toplantısı" düzenlendi. Toplantı, Rektörlük konferans salonunda gerçekleşti ve Üniversitemizin akademik birimlerinde görevli bölüm/program sorumluları, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı temsilcileri, Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) yetkililerinin yanı sıra, Alanya Üniversitesi ve Alanya İlçe Göç İdaresi'nden gelen iç ve dış paydaşların katılımıyla gerçekleşti.

Üniversitemizde üçüncü kez düzenlenen bu toplantıda, uluslararası öğrenci süreçlerinde yer alan iç paydaşların görüş ve önerileri dinlendi ve süreçte karşılaştıkları sorunlara yönelik istişareler gerçekleştirildi. Toplantının giriş bölümünde, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Koçancı tarafından, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın uluslararası öğrencilerin alımına dair esaslarda yapılan değişikliklere ve bu değişiklikler çerçevesinde güncellenen uluslararası öğrenci koordinatörlüğü yönergesine değinildi. Ayrıca, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Diren Doğan tarafından, 2023-2024 akademik yılı verilerinin sunulduğu toplantıda bir sonraki akademik yıl için planlanan değişiklikler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın yürüttüğü stratejiler ve Üniversitemizin uluslararası öğrenci stratejisindeki dönüşüm hakkında bilgiler paylaşıldı.

Toplantının ikinci bölümünde, Üniversitemizin akademik birimlerinde görevli idari personeller ve Alanya Üniversitesi'nden gelen konuklarla bir araya gelen Alanya İlçe Göç İdaresi yetkilisi Yunus Başlar, ikamet süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Toplantının son aşamasında iç ve dış paydaşlar bir araya gelerek uluslararası öğrenci süreçlerine ve bu süreçlerin Yükseköğretim Kurumlarındaki geleceğine yönelik fikirlerini paylaştı.