2021-2022 EĞITIM VE ÖĞRETIM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCI TERCIH BAŞVURU SONUÇLARI

• Tercih süreci tamamlanmıştır. Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız..
  • Adaylara yönergemizde yeraldığı üzere %10 uyruk kotası uygulanmıştır.
  • Kayıtlar 23-27 Ağustos tarihlerinde mesai saatleri arasında kazanmış olduğunuz bölümün öğrenci işleri tarafından yapılacaktır. Kayıt işlemi için gelirken lütfen belgelerinizin eksiksiz olmasına ve çevirilerinin tam olmasına dikkat ediniz.
  • Herhangi bir sorunuz varsa internet üzerinden kazandığınız bölümün iletişim numarasına veya e-posta adresine buradan ulaşınız.
  • Kayıt tarihlerinden sonra yapılan kayıt başvuruları dikkate alınmayacaktır.
  • Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından belirlenen; Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye Maarif Vakfı'na bağlı lise düzeyindeki yurtdışı eğitim kurumlarından, Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen uluslararası imam hatip öğrenci programları kapsamında eğitim veren uluslararası imam hatip liselerinden ve azınlık liseleri ile Müslüman dini idarelere bağlı İmam Hatip Lisesi statüsündeki eğitim kurumlarında mezun olan ve yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde ön lisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran aday öğrenciler haricinde her aday harç ücretine tabidir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ile noter ya da kendi ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,
  2. Lise diplomasının, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ya da Türkiye dış temsilciliklerinden alınmış denklik belgesinin aslı,
  3. Ortaöğretiminin (lise) tamamına ait not döküm belgesinin (transkript) yetkili makamlarca onaylanmış aslı ile noter ya da kendi ülkelerindeki Türkiye dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe tercümesi,
  4. Pasaport ve tercümesinin noter tasdikli sureti, aslını ibraz etmek suretiyle T.C. uyruklu adayların nüfus cüzdanı fotokopisi,
  5. Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra T.C. vatandaşlığına geçen çift uyruklulardan vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  6. Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığından Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu 7 nci maddesi birinci -6- bendi uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olanların belgelerinin aslını ibraz etmek koşuluyla bir örneği ve Mavi kartını ibraz etmek şartıyla fotokopisi,
  7. KKTC uyruklu olup KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğretimini tamamlayan GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar veya sahip olacaklardan GCE AL sonuç belgesi ile Türkçe tercümesinin noter ya da Türkiye dış temsilciliklerden onayı.

Not: Adayların başvurularında sahtecilik yaptıkları, kayıt için sahte veya tahrif edilmiş belge kullandıklarının belirlenmesi durumunda kayıt işlemleri iptal edilir ve gerekli yasal işlem yapılır.

Not: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, göç idaresinden alacakları ikametgâh belgesinin aslını kayıt olduğu dönem içerisinde ilgili birimin öğrenci işlerine ibraz etmek zorundadır.

Not: Kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, ilk kayıt tarihinden itibaren 3 (üç) ay içinde sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazılı talepte bulunmaları halinde prim tutarlarını kendileri ödemek koşuluyla genel sağlık sigortalı olabilirler.

• 23 Ağustos, 2021